El Cinema del possible – Érik Bullot

///El Cinema del possible – Érik Bullot
El Cinema del possible – Érik Bullot2022-07-13T07:35:04+00:00

Project Description

CCJMrecomana que us animeu a llegir l’article publicat per Rius,C. (22 de gener del 2020). El procés i el cinema del possible. El Núvol.

A partir d’aquest article podrem conèixer la figura de Érik Bullot i la corrent cinematogràfica del Cinema del possible. Aquesta corrent s’interessa per projectes perduts o inacabats com a possibilitats per desenvolupar o recontextualitzar.

Segons el francès, que es basa sobretot en el filòsof del llenguatge John Langshaw AustIn, autor del llibre How to do things with words, però també en teories com la de Judith Butler, els actes performatius poden ser una arma per crear un nou context, i això és el que els fa poderosos per molt que acabin en fracàs. El cineasta experimental defensa que allò performatiu pot ser titllat de farsa, de happening o de quelcom fictici, però té una potència: t’obre un nou camp de possibilitats (Carla Rius, 2020).

Una de les produccions pioneres que van en aquesta linea i que s’emmarquen en en programa del Xcentric desenvolupat per el CCCB es la paícula “octubre en Barcelona”que el que el cineasta experimental  Érik Bullot espera tenir acabada a mitjans d’aquest 2020.

Us deixem l’enllaç a les converses amb aquest cineasta experimental per a que pogueu gaudir-ne durant aquest confinament.