Bienal de pensament Ciutat i Ciència. Humanitzar la medicina

///Bienal de pensament Ciutat i Ciència. Humanitzar la medicina
Bienal de pensament Ciutat i Ciència. Humanitzar la medicina2020-04-27T17:53:08+00:00

Project Description

El proper mes d’octubre, tornarà la Biennal de Pensament Ciutat Oberta. Si no vas poder assistir a la primera o si vols tornar a veure alguna de les conferències, moltes estan recollides al web. També, al web de la Biennal Ciutat i Ciència​ pots consultar algunes de les xerrades més interessants de la primera edició.

#CCJMrecomana us proposa algunes de les conferències que hi trobareu i que podeu aprofitar aquests dies per a gaudir-ne.

Us proposem la xerrada-conferència Humanitzar la medicina

Els metges no són déus, ni ho saben tot. Sembla una obvietat, però sovint s’oblida. Són persones que tenen por, nervis i inseguretats i, com tothom, cometen errors. I potser és convenient recordar-ho més sovint per alliberar-los d’una pressió innecessària que no beneficia ningú
i per establir unes relacions més sinceres entre metges i pacients. El neurocirurgià britànic Henry Marsh parla amb la periodista Eva Piquer de com cal plantejar les relacions metge-pacient i, també, de com repensar la funció dels hospitals amb l’objectiu d’humanitzar cada vegada més la cura dels malalts.

Henry Marsh
Neurocirurgià. A les seves memòries Ante todo no hagas daño, planteja la necessitat de reformular la relació metge-pacient.
Eva Piquer
Escriptora i periodista. Edita i dirigeix la revista digital de cultura Catorze reconeguda amb el premi LletrA de
projectes digitals (2015) i el Premi Nacional de Cultura (2018).